و لی جراحی لوزه وقتی انجام می شود که سبب دردسر برای فرد شود . این جراحی بیشتر در بچه ها انجام می شود ولی در افراد بزرگسال نیز انجام می شود .
ما آنرا در معاینه ی دهان باز نمی بینیم ) می باشد لوزه ها بخشی از سیستم لنفاوی و ایمنی بدن می باشد و برداشتن آنها مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند . چون بقیه سیستم بدن به حد کافی بزررگ و قوی می باشد تا این خلاء را جبران کند با این همه اهمیت لوزه ها برای جلوگیری از عفونت تا 6 ماهگی حیاتی می باشد ولذا برداشتن لوزه ها قبل از 6 ماهگی توصیه نمی شود (مگر در مواردی خیلی خاص ) .
سبب گسترش عفونت به گوش ، سینوس شده باشد ، انجام می گیرد . در این صورت بیشترین منبع عفونت سر و گردن که لوزه ها باشد ، حذف می گردد.
مسئله مهم دیگر که به سبب آن لوزه ها خارج می شود ، خر خر شبانه می باشد . فردی که مشکل انسدادی در مسیر تنفس دارد ، در طول شب اکسیژن رسانی خوبی به بدن ندارد و این مسئله سبب اختلال رشد فک ، مغز و بدن می شود . در مورد بزرگسالان مسئله خرخر به علت ماهیت پیچیده ای که دارد در مبحث خود به طور جداگانه بحث شده است .
لوزه سوم باعث ایجاد مایع داخل گوش میانی میشود که اگر درمان نشود، این مایع به مرور سفت شده و باعث چسبندگی روی استخوانچههای گوش و کاهش شنوایی کودک میشود
بزرگی لوزه ها،وقتی که راه بینی بیش از دو سوم بسته و فرد دچار خرخر و خوابیدن با دهان باز شود این فرد باید عمل شود که اگر عمل نشود به مرور روی فک دندانی آنها اثر منفی خواهد گذاشت و عارضه دیگر آن ترشح مایع در هر دو گوش و کاهش شنوایی است.
. تحقیقات نیز نشان داده است که بعد از جراحی لوزه سیستم دفاعی بدن ضعیف نشده و شیوع بیماریهای عفونی بیشتر نمی شود و افرادی که تحت جراحی لوزه قرار گرفته اند با افراد عادی تفاوتی ندارند.
3) شستن مرتب دهان با سرم شستشو تا یک هفته ادامه یابد
4)بخور سرد : برای برای ایجاد رطوبت و مرطوب بودن حلق و برای کاهش درد در چند روز اول لازم است .
5) تغذیه : پس از مراجعه بیمار از اتاق عمل ، تا زمانی که پرستاران اجازه نداده اند ، خوراکی آغاز نشود و در 24 ساعت اول بعد از عمل جراحی مایعات سرد و صاف و بستنی ، شیر ، ماست ، شیر برنج مصرف شود و پس از آن تا یک هفته غذا های نرم شامل نان تریت شده ، گوشت له شده ، ژله ، سوپ ، و … مصرف شود .
6) اجتناب از مصرف چیپس و پفک ، آجیل نان تست ، ذرت بوداده ، بیسکویت ، غذاهای داغ و ادویه دار ، غذاهای اسیدی ، (آب پرتقال ، گوجه فرنگی )و سفت تا دو هفته .
7) جویدن آدامس ( با افزایش ترشح بزاق ) بستنی ، شیر سرد و ژله توصیه می شود
8) موارد طبیعی : تب تا 48 ساعت ، درد گوش بخاطر مشترک بودن مسیر عصبی لوزه و گوش ، مدفوع سیاه به علت خونی که حین عمل قورت داده شده ، ایراد ندارد .
وجود یک لایه سفید یا زرد روی محل عمل ( بستر لوزه) عادی است و مربوط به عفونت نمی باشد.
9 ) از خطرات بعد از عمل ، خونریزی می باشد در صورت وجود خونابه کم با سرم یا با آب یخ دهان را بشوئید و در صورت استمرار به اورژانس مراجعه نموده و با پزشک خود تماس بگیرید ولی در صورت خون روشن و زیاد از همان ابتدا به پزشک خود مراجعه نمائید .
مشاهده لکه های خون در بزاق و ترشحات بینی یا خون دماغ شدن طبیعی است ، مکیدن یخ به رفع این مشکلات کمک می کند اما اگر مقدار خون زیاد بود ( بیشتر از یک تا دو قاشق غذا خوری یا خون ریزی بیشتر از 5 دقیقه ادامه داشت با پزشک خود تماس گرفته یا به بیمارستان محل عمل مراجعه نمایید. خطر خون ریزی 7تا10 روز بعد از عمل وجود دارد .
11) صدای برخی از کودکان بعد از عمل جراحی کمی تغییر خواهد کرد ولی خیلی زود بعد از 4تا3 هفته به حالت طبیعی بر خواهد گشت .
12) استحمام کوتاه مدت بعد از عمل مجاز است .
13) وجود خرخر مختصر چند روز بعد از عمل به علت زخم و التهاب ناشی از عمل طبیعی است .
14) بعد از عمل تا چند روز ممکن است در زمان نوشیدن مایعات بازگشت مایع از بینی وجود داشته باشدکه طبیعی است .